Nxënësit e Shushicës japin leksion në pastrimin e lumit Shkumbin

Posted by: | Posted on: January 20, 2020

🙋‍♀️Ne e duam dhe kontribojmë për ambjentin tonë, që të jetë gjithmonë i pastër.🚯
Bashkë me nxënësit e shkollës së Mesme Shushicë, Elbasan kontribuam sot për pastrimin e përroit të fshatit Shushicë.♻️
“Ujëra të mbrojtura për komunitete të shëndetshme” është një projekt që mbështetet nga Programi Rajonal për Demokacinë Lokale në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD), që finacohet nga Bashkimi Europian dhe zbatohet nga UNDP në Shqipëri .

Bashkia Elbasan gjithashtu është kontribuese në këtë projekt dhe është angazhuar me strukturat e saj vendore për mbështetjen e këtij projekti.

Shoqata AlbNatyra ka ndërmarrë disa aktivitete të rëndësishme për reduktimin e ndotjeve të lumit shkumbin nga mbetjet urbane, ku përmendim: Edukimi i brezit të ri, ndërgjegjësimin e banorëve dhe aktorëve të tjerë, monitorimin e ndotjeve, monitorimin e ndotjes së ujit të lumit Shkumbin nëpërmjet analizave laboratorike si dhe ndërmarrjen e aktiviteteve konkrete në pastrimin e disa pikave të ndotura

Lumi Shkumbin është një nga lumenjtë më të ndotur në vend dhe si pasojë rrezikon jetën e banorëve rreth tij por edhe më tej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share
Translate »
error: KUJDES! Kopjimi eshte i ndaluar!