Shtigjet turistike të Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë

Posted by: | Posted on: August 25, 2020

Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë është ekosistemi natyrorë që ndodhet në Bashkinë Librazhd dhe Prrenjas me një sipërfaqe prej 33 927. 66 hektarë.

Kuota minimale e parkut është 270 metra mbi nivelin e detit (kthesa e fshatit Dorëz) dhe kuota maksimale është 2262 metra mbi nivelin e detit (Maja e Rreshpës).

Parku Kombëtar Shebenik ka rreth 220 km shtigje këmbësorësh për ecje. Shtigjet janë kryesisht malore me shkallë vështirësie të lehta, pak të vështira , të vështira dhe shumë të vështira.

Shtigje të lehta :

 1. Shtegu  i fushës së Letmit   4 km  ( Llangë-Shpella e Akullit)
 2. Shtegu i Draganit  3.0 km   ( Barakja e djegur-Liqeni Draganit)
 3. Shpella e Orakullit  1 km  ( Urakë- Shpella e Orakullit)

Shtigje jo shumë vështira:

 1. Fusha  e Darkave  5 km  ( Qaf-Shapkë –Fusha e Darkave)
 2. Pyjet e UNESKOS   5.5 km ( Kovanik- Përroi i Peshkut)
 3. Maja e Katrafilit 4 km ( Barakja e Djegur-Maja e Katrafilit)
 4. Kulla e Vrojtimit Ryen  7 km ( Skenderbej –Piramida nr.40)

Shtigje të vështira:

 1. Maja e Raducit  8.5  ( Piramida nr.30- Maja e Raduçit)
 2. Maja e Shebenikut   7.5 km  ( Sereçi-Maja e Shebenikut)
 3. Maja e Gurit të Pikës  8.5 km  ( Antena Bardhaj-Maja e Pikes)
 4. Liqenet e Rrajcës   11 km   ( Bardhaj –Liqenet e Rrajcës)
 5. Maja e Zeze/Kallkan 12  km  ( Steblevë-Maja e Zezë)

Shtigje shumë të vështira:

 1. Gurra e Karajt     13 km  ( Gizavesh-Kosharisht)
 2. Shpella Eremite Koshorisht   6 km  ( Letëm –Koshorisht)
 3. Maja e Rreshpës  15  km ( Hotolisht ose Dragostunjë-Shebenik)
 4. Maja e Shebenikut  17 km  ( Bardhaj/Rrajcë-Shebenik)

Materiali është në përpunim… nuk janë shifra ekzakte por të përafërta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share
Translate »
error: KUJDES! Kopjimi eshte i ndaluar!